Leverancier: pdfforge

Naam: PDFCreator

Versie: 2.20+

Compatibiliteit: Windows XP en hoger

Download: http://download.pdfforge.org/download/pdfcreator

Adware

Benadrukt dient te worden dat de installer van de gratis versie van PDFCreator ad-ware bevat. Dit betekent dat bij een reguliere, non-silent installatie er ongewenste software gedownload en geïnstalleerd kan worden. Blijkens enkele tests wordt er géén ad-ware geïnstalleerd bij het uitvoeren van een silent installatie. Voor organisaties wordt het om deze reden dringend aangeraden om PDFCreator enkel via een silent installatie te implementeren.

Remote Desktop Services / Terminal Server

Vanaf versie 2.20 kan de gratis editie van PDFCreator niet meer op een Microsoft Remote Desktop Services (RDS)-server worden geïnstalleerd. Hiertoe dient de betaalde PDFCreator Plus-editie toegepast te worden. De laatste gratis versie die compatible is met Microsoft RDS is versie 2.12. Deze kan met exact dezelfde silent installatie-parameters zoals hieronder beschreven geïmplementeerd worden op RDS-servers.

Silent installatie

Deze uitleg wordt gedaan aan de hand van PDFCreator versie 2.2.1.

Commando:

PDFCreator-2_2_1-setup.exe /ForceInstall /VERYSILENT /NORESTART /LANG=Dutch /COMPONENTS="program" /TASKS="winexplorer" /LOG="%TEMP%\Install-PDFCreator-221.txt"

Parameters:

Na installatie wordt aangeraden om de volgende registry-waarde te implementeren. Dit verhindert de update-check die PDFCreator standaard wekelijks uitvoert en de gebruiker kan informeren over nieuwe beschikbare updates.

Vanaf v2.20:

REG ADD "HKU\.DEFAULT\SOFTWARE\pdfforge\PDFCreator\Settings\ApplicationSettings" /v UpdateInterval /d "Never" /f

Tot en met v2.12:

REG ADD "HKU\.DEFAULT\SOFTWARE\PDFCreator.net\Settings\ApplicationSettings" /v UpdateInterval /d "Never" /f

Let op: deze waarde is enkel actief voor gebruikers die PDFCreator nog niet eerder gestart hebben. Voor gebruikers die het programma al in een eerder stadium gebruikt hebben, kan dezelfde waarde toegevoegd te worden maar ditmaal aan de HKCU-hive. Deze waarde kan bijvoorbeeld via login scripts of Group Policy Preferences afgedwongen worden.

Vanaf v2.20:

REG ADD "HKCU\SOFTWARE\pdfforge\PDFCreator\Settings\ApplicationSettings" /v UpdateInterval /d "Never" /f

Tot en met v2.12:

REG ADD "HKCU\SOFTWARE\PDFCreator.net\Settings\ApplicationSettings" /v UpdateInterval /d "Never" /f