Van Hal ICT - Blog

Artikelen over ICT-gerelateerde onderwerpen

Voordat Windows 10 uitgerold wordt, is het verstandig om na te gaan welke Windows Apps standaard opgenomen (provisioned) zijn in het Windows ISO-bestand die je voor je deployment gaat gebruiken. Apps zoals MSN Nieuws/Bing News en XBox zijn niet erg wenselijk om beschikbaar te stellen aan gebruikers in bedrijfsomgevingen.

Verder lezen...

Situatie van de klant: reeds jarenlang in bezit van een Microsoft Active Directory-omgeving. Recentelijk een Office 365-abonnement afgesloten. Vraag: is Single Sign-on (SSO)-toegang tot Office 365 vanaf Windows 10 domain joined computers mogelijk zonder inzet van Active Directory Federation Services (ADFS)?

Verder lezen...

Bij de uitgifte van de met Microsoft Windows 10 compatible zijnde Apple's Bootcamp 6 software deelde Apple mee dat het gebruik van Microsoft's Windows 10 besturingssysteem niet ondersteund wordt op MacBook Pro-modellen ouder dan uitgiftejaar 2012. Sterker: de Bootcamp 6-software bevat een ingebouwde controle op het MacBook Pro-model teneinde te bepalen of installatie geoorloofd is. Indien het bewuste MacBook Pro-model niet op de lijst voorkomt weigert de Bootcamp 6-software verdere installatie.

Verder lezen...

Met het vrijgeven van hotfix XS65ESP1010 biedt de Citrix XenServer 6.5 hypervisor ondersteuning voor Windows 10 als guest platform. Hiermee wordt realisatie van op Windows 10 gebaseerde gevirtualiseerde desktops mogelijk binnen een Citrix XenServer-omgeving.

Verder lezen...