Van Hal ICT - Blog

Artikelen over ICT-gerelateerde onderwerpen

Diverse hypervisors zoals VMware vSphere en Citrix XenServer kunnen NFS shares benutten als opslaglocatie voor virtuele machines. Een aantal SAN storage-oplossingen zijn in staat om een dergelijke NFS share aan te bieden. Als echter de aanwezige SAN storage-oplossing geen NFS-functionaliteit bevat, dan kan een fysieke of virtuele machine ingericht worden met de Linux-distributie Turnkey Linux om snel en eenvoudig de NFS-share(s) in te stellen.

Verder lezen...

Gebruik van Microsoft WinPE images in een Citrix XenServer-omgeving is van huis uit een problematische combinatie. Het meest opvallende is de slechte netwerkperformance. Dit komt duidelijk tot uiting indien er Windows-images gekopieerd worden nadat WinPE gestart is, zoals doorgaans het geval is bij gebruik van de Microsoft-tools Deployment Toolkit (MDT) en System Center Configuration Manager (SCCM).

Verder lezen...

Situatie van de klant: reeds jarenlang in bezit van een Microsoft Active Directory-omgeving. Recentelijk een Office 365-abonnement afgesloten. Vraag: is Single Sign-on (SSO)-toegang tot Office 365 vanaf Windows 10 domain joined computers mogelijk zonder inzet van Active Directory Federation Services (ADFS)?

Verder lezen...

Citrix XenServer wordt uitgeleverd met een self-signed SSL servercertificaat. Dit certificaat wordt uiteraard niet vertrouwd door internet browsers en management tools. Citrix raadt aan om dit standaardcertificaat te vervangen door een exemplaar welke automatisch vertrouwd wordt door onder andere de Citrix Desktop Studio-componenten voor een juiste integratie via het HTTPS-protocol met een Citrix XenServer-pool.

Verder lezen...

Bij de uitgifte van de met Microsoft Windows 10 compatible zijnde Apple's Bootcamp 6 software deelde Apple mee dat het gebruik van Microsoft's Windows 10 besturingssysteem niet ondersteund wordt op MacBook Pro-modellen ouder dan uitgiftejaar 2012. Sterker: de Bootcamp 6-software bevat een ingebouwde controle op het MacBook Pro-model teneinde te bepalen of installatie geoorloofd is. Indien het bewuste MacBook Pro-model niet op de lijst voorkomt weigert de Bootcamp 6-software verdere installatie.

Verder lezen...