Van Hal ICT - Blog

Artikelen over ICT-gerelateerde onderwerpen

Voordat Windows 10 uitgerold wordt, is het verstandig om na te gaan welke Windows Apps standaard opgenomen (provisioned) zijn in het Windows ISO-bestand die je voor je deployment gaat gebruiken. Apps zoals MSN Nieuws/Bing News en XBox zijn niet erg wenselijk om beschikbaar te stellen aan gebruikers in bedrijfsomgevingen.

Verder lezen...

Het op silent wijze installeren en bijwerken van Windows applicaties is dikwijls geen eenvoudige opgave. Het begint al met de diverse type installatietechnologie├źn die in omloop zijn, zoals MSI, NSIS, InnoSetup, etc. Vervolgens heeft elke installer zijn eigen parameters. Tot slot dient u het upgraden van software op betrouwbare wijze uit te voeren met de nodige controles. Chocolatey kan het beheer van Windows-packages sterk vereenvoudigen. Ook als u al software managementtools zoals SCCM of RES Automation Manager gebruikt.

Verder lezen...

Dit artikel beschrijft de afstelling van zowel Exchange Server 2013 Edge Transport als McAfee Security for Exchange om uit deze combinatie de gewenste resultaten te behalen:

  • Spam blokkeren
  • Malware blokkeren
  • Backscatter vermijden
  • Legitieme e-mailberichten doorlaten

Verder lezen...

Welbekend zijn de aanbevelingen van Citrix omtrent het gebruik van printer drivers op XenApp / Xendesktop-systemen. Wat wel zo handig is, is een overzicht van alle relevante links naar informatie vanuit de printerfabrikanten zelf.

Verder lezen...

Hoeveel geheugen wordt er aan dom0 toegekend door een Citrix XenServer-host? Tot aan Citrix XenServer-versie 6.2 was dit vast ingesteld op 768MB, ongeacht de hoeveelheid fysieke geheugen in de host.

Verder lezen...